Vaak ging ik met de trein naar een werkoverleg in Zutphen, een reisje van 15 minuten. Doodvermoeid stapte ik het overleg in. Terwijl het nog maar 9 uur ’s ochtends was. Huh, hoe dan? Het duurde even voor ik doorhad dat het te maken had met alle mensen in de trein. Indrukken, luchtjes, sigarettenrook op het perron: ze zogen al mijn energie op. Ik had mijn ‘energieluikje’ constant open staan en beschermde mijn eigen energie niet goed. Ook een bezoekje aan de Mediamarkt of Ikea is killing als ik mezelf niet goed bescherm. Herken je dat?

Leer je energie te beschermen
Als je met iemand een goed gesprek hebt en je zit op dezelfde golflengte, is het heel fijn om open te staan voor de indrukken en emoties van die ander. Maar als je al je energie weggeeft aan een ander, is het doodvermoeiend.

Het goede nieuws is dat je kunt leren om jezelf te beschermen. Want waarom alle leuke dingen vermijden als je er ook mee kunt leren omgaan? Met de biotensor kunnen we je aura beschermen én uitzoeken wat de reden is dat je zo open staat of vermoeid bent.

Gun jezelf je eigen ruimte
We hebben allemaal een energieveld om ons heen, ook wel een aura genoemd. Als jij je eigen ruimte goed beschermt en helemaal inneemt, heeft een ander daar geen last van. Sterker nog, het contact wordt vaak beter, omdat jij helemaal jezelf kunt zijn en daarmee gezien wordt. Je bent dan in staat om de emoties van anderen buiten te laten en geen energie te verliezen.

Tips om je energie te beschermen

 • Ballon maken
  Ga staan, je handen boven je hoofd, handen tegen elkaar.
  Doe je ogen dicht en beweeg je handen langzaam naar beneden.
  Bedenk daarbij dat je een ballon om je heen creëert met de toppen van je vingers.
  De ballon vormt zich links en rechts van je, maar ook voor en achter je. Zelfs onder de grond loopt hij door.
  Als je klaar bent, visualiseer je dat de ballon zich helemaal vult met jouw eigen energie.
  Dan doe je dit nog een keer, maar met je ruggen van je handen tegen elkaar. Je begint boven en gaat weer langzaam naar beneden. Zo duw je alle energie die in de ballon zit en die niet van jou is naar buiten.
  Dan doe je het nog een laatste keer, weer met je handen tegen elkaar. En je visualiseert dat je een ragfijne rand (zilver, goud of een andere kleur die voor jou prettig is) om de ballon heen maakt. Deze rand is het filter dat ervoor zorgt dat alleen positieve energie naar binnen gaat. Negatieve energie wordt teruggekaatst door deze rand.
  Vervolgens kun je gewoon je ding doen en ben je beschermd tegen ongewenste energie van anderen.
 • Ademhaling
  Probeer je ademhaling rustig te houden of rustiger te maken. Je bent van nature geneigd om je aan te passen op de ademhaling en het tempo van spreken van die ander. Probeer je eigen ademhaling rustig te houden en in een eigen tempo te houden.
 • Vlam
  Zie jezelf als een bewegende vlam. Je lichaam is de kern van het vuur en de vlam komt uit de aarde. Jouw straling en jouw dynamiek als vlam maken het onmogelijk om slechte trillingen binnen te laten komen. Slechte gedachten en gevoelens verbranden als ze in contact komen met jouw straling.
 • Iets in gedachten tussen jou en de ander plaatsen
  Visualiseer heel een transparant gordijn, een raam, een schild of een spiegel tussen jou en de ander. Alleen wat je nodig hebt gaat daar doorheen. Negatieve energie die niet van jou is laat je hierdoor bij de ander. De spiegel of het schild kaatsen het zelfs terug.
  Het kan ook heel letterlijk: plaats in een vergadering een brede werktafel tussen jullie in. Zet de stoelen wat verder uit elkaar of zet er een laag tafeltje tussen. In een kringgesprek: zorg ervoor dat jouw stoel net iets buiten de kring staat.
 • Douchen
  Een douche na een werkdag, een verjaardag of een andere bijeenkomst vol stemmingen van mensen kan heel goed helpen om alle ongewenste energie van je af te spoelen.
 • Gronden
  Zorg dat je regelmatig buiten loopt en daarbij aandacht geeft aan je voeten. Denk daarbij dat je voeten als een magneet energie uit de aarde opnemen. Visualiseer dit ook, zie dat je wordt opgeladen via de stroom van energie uit de aarde. Je kunt daar ook een kleur bij zien, die kan ook iedere dag anders zijn. Vertrouw er op dat de aarde jou precies die kleur of die energie geeft die jij nodig hebt op dat moment.
 • Energieoefeningen
  Ik heb verschillende energieoefeningen die je kunt gebruiken om je eigen energie beter te laten stromen. Zodat je je niet meer oplaadt aan de energie die je van buiten haalt, maar jezelf van binnenuit oplaadt.
 • Aurabescherming en oorzaken zoeken
  Met de biotensor kunnen we een betere bescherming van je aura aanbrengen. Ook kunnen we zoeken naar de redenen dat je zo vermoeid bent of zo open staat. Want waarom durf je niet voor 100% je eigen ruimte in te nemen? Daar hebben we allemaal evenveel recht op.

Deze tips en info heb ik o.a. van:

– Energetische bescherming (Fons Delnooz & Patricia Martinot),
– Hoogsensitiviteit als kracht (Carolina Bont),
– Hoogsensitief (Elke van Hoof)
– volg https://effectieveintuitie.nl/ op social media)

Contact

 KVK 08 14 49 66  |  BTW NL001585974B51  |  IBAN NL 47 ABNA 052 13 06 523 |Aangesloten bij CAT-vergoedbaar|
Prestatiecode 24513 (lichaamsgerichte psychotherapie) |
Algemene voorwaarden_GAT geschillen | Behandelingsovereenkomst NEI-therapie Susan 2022 |
info_at_neitherapiesusan.nl | T 06-54254470 | M. Naefflaan 24A 7241 GD Lochem