Rejection Sensitivity  

als jij je snel afgewezen voelt 

Rejection Sensitivity  

als jij je snel afgewezen voelt 

Wat is rejection sensitivity?

Je hebt rejection sensitivity als je altijd bang bent om het niet goed te doen, continu bang bent om anderen te kwetsen, altijd bezig bent met 'hoor ik er wel bij' en  altijd bang bent dat je niet aan de verwachtingen voldoet.


Dit bepaalt je leven veel te veel. Je bent continu op zoek naar waardering, erkenning, gezien worden en begrip van de ander. Je staat niet op je eigen grond maar bent altijd gefocust op de overkant: de grond van de ander. Die erkenning en waardering zoek je bij die ander. Dat geeft veel stress in jouw onderstroom.

Pleaser? Perfectionist?

Saskia Klaaysen is hsp-trainer & -coach en auteur van het boek 'Prikkels bijten niet'. In deze video legt ze heel duidelijk uit wat rejection sensitivity is.

Ik volg de training voor coaches bij haar en bij Hanneke van der Voort, die het concept Grounds ontwikkelde. In die training leer ik  hoe ik jou kan coachen om jezelf niet meer af zo te wijzen..

Kijk de video even, dan snap je waar het over gaat. Herkenbaar? 

Samen aan de slag

Jouw rejection sensitivity zorgt ervoor dat er allerlei overlevingsmechanismes zijn ontstaan in jouw systeem. Die overleving zorgt ervoor dat je niet of heel moeilijk op je eigen grond kunt blijven staan.

Rejection Sensitivy is een oerkracht die bijna niet te negeren is. Als ik kijk naar mijn eigen patroon dan zie ik dat het mij steeds wil belemmeren om te doen wat me te doen staat. Ondanks al het harde werk om bij mezelf te blijven. 

In een coachingstraject gaan we samen aan de slag om beter met jouw afwijzingsgevoel om te kunnen gaan. Meer weten? Neem contact met me op.