IEMT

Integral Eye Movement Therapy

'Creating change in the blink of an eye'

IEMT

Integral Eye Movement Therapy

'Creating change in the blink of an eye'

Wat is IEMT?

Integral Eye Movement Therapie (IEMT) is een therapie waarbij ik werk met jouw oogbewegingen. Het zorgt voor een positieve verandering bij ongewenste emotionele imprint. Ofwel bij nare herinneringen of zelfs traumatische ervaringen die nog levendig in je hoofd spelen. De manier van behandelen lijkt een beetje op EMDR,  je volgt mijn vinger met je ogen.

Het IEMT model haalt je uit traumasituaties waar je in vast zit. Het zet de beweging weer in gang. Het mooie is dat IEMT de hele probleemervaring aanpakt. Niet alleen de traumatische ervaring zelf, maar ook de issues rondom je identiteit en je zelfbeeld.  Zelfs als je die niet in taal kunt uitdrukken: we werken volledig op het gevoel dat loskomt uit jouw onderbewustzijn. 

Door het uitdagen van patronen en het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt. Hierdoor vindt er verandering plaats op neurologisch niveau. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze technieken met oogbewegingen zeer effectief werken op traumatische of indringende beelden.  Het resultaat is dat je herinnering zijn impact verliest en dat jij je veel minder belemmerd voelt.

Je hoeft je verhaal niet eens te vertellen

Bij IEMT hou ik me bezig met het proces van jouw heling. Ik hoef de inhoud van jouw trauma niet te weten. Je hoeft het dus ook niet te vertellen, als jij het gevoel dat je daarbij had maar terug kunt halen.

Ik ben daarbij zelfs best wat streng. Zodra jij jouw verhaal wilt vertellen zit je namelijk in je hoofd. En ik wil je vooral bij je gevoel houden, in de machinekamer van je lichaam. Dus ik houd je kort en to the point bij je gevoel. Streng maar effectief!

Grondlegger Andrew Austin

Integral Eyemovement Therapy is ontwikkeld door Andrew T. Austin en gebaseerd op het originele werk van Connirea en Steve Andras.  


In de video zie je hoe Andrew de methode demonstreert.